Dekoratif Sıva Nasıl Durur?

 

Dekoratif Sıva Nasıl Durur?

Yaşanılan mekânların dekorasyonu birçok insan için çok önemlidir. İç ve dış cepheye uygulanabilen dekoratif sıva ile şık ve dayanıklı ortamlar oluşturabilirsiniz. Uygulamadan daha iyi sonuç almak için yaparken uyulması gereken bazı kurallar vardır. İlk aşamada yüzey hazırlığı çok önemlidir. Sıvanın yapılacağı yüzey kuru ve temiz olmasına dikkat edilmedir. İstediğin yüzeye sıvadan önce astar uygulayarak pürüzsüz ve düz bir alan elde edebilirsiniz.

Daha sonra sıva harcı hazırlamak gerekir. Temiz ve derin bir kap içerisinde homojen bir sıva harcı hazırladıktan sonra dekoratif sıva malası kullanarak sıva uygulamasına başlayabilirsiniz. Duvara sıvayı sürerken desen vermek isterseniz düz plastik maladan yardım alarak dairesel hareketler ile kullanabilirsiniz. Desen oluşturma aşamasında malayı sık sık temizleyerek daha etkili sonuçlar elde edersiniz.

İç ve Dış Cephe Dekoratif Sıva

Desen kalıpları ile duvarlarda pek çok doku oluşturabilir, ortama farklı havalar katarsınız. Uygulamak istediğiniz dekoratif sıvanın nasıl duracağını görmek isterseniz bunun için hazırlanmış özel kataloglardan yararlanabilirsiniz. Birçok farklı renk ve desen ile oluşturulan bu kataloglar ön bir fikir edinmeniz için birebirdir. Bu sayede içinize sinmemiş bir işi tekrar yapmak yerine beğenerek işe başlamış olursunuz. Ayrıca mekânın genel havasına uyacak dekoratif sıva seçmek için alanında uzman kişilerden yardım alarak ihtiyacınız olan ürünle daha estetik ortamlar oluşturursunuz. Uygulama aşamasında da destek almak daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yüzme Havuzu Koruması